Dravska park-šuma

Pridružite se sutrašnjoj akciji čišćenja Dravske šume 'Kavica i čista Dravica'

Objavljeno: 12.05.2022. 11:48

Zadnja izmjena: 12.05.2022. 12:40

Potaknuti uspjehom prve akcije čišćenja, u kojoj se sakupilo preko dvije tone otpada, varaždinski ogranak građanske inicijative "Čisteći Medvjedići" odlučio je, prije ljetne stanke, organizirati još jedno čišćenje naše Dravice uz kavicu.

Druga će se akcija održati već ovog petka, 13. svibnja. Mjesto sastanka je ponovno livada kod spomen-križa, uz samu Dravsku šumu, a prostor koji će se čistiti je od spomen-križa u smjeru Dravskih bazena.

Akciju će, kao i pošli puta podržati varaždinska Čistoća koja će organizirati prijevoz sakupljenog smeća kao i vreće u koje će se razasuto smeće stavljati, te lokalni poduzetnici i ugostitelji. Volonteri će, uz garantirani osjećaj zadovoljstva, imati i kvalitetnu okrepu.

Osnovni cilj ovakvih akcija je očistiti šumu od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci, umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u Dravsku park-šumu. Istovremeno se želi potaknuti sugrađane, koji slično razmišljaju, na zajedničko volontiranje, upoznavanje i doprinos okolišu, ali i zajednici.

Organizatori podsjećaju sve sudionike da svakako ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motičice, hvataljke...), te da se adekvatno odjenu - čvrsta obuća, odjeća dugih rukava i nogavica te repelent.

Za više informacija o akciji svi zainteresirani mogu se pridružiti facebook grupi Čisteći Medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore i lajkati Facebook stranicu Čisteći Medvjedići.

Komentari