općina beretinec

Prihvaćen proračun Općine Beretinec za 2022. godinu

Objavljeno: 23.12.2021. 09:08

Zadnja izmjena: 23.12.2021. 09:09

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Beretinec, vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog Proračuna za 2022. godinu kao i projekcije za 2023. i 2024. godinu, a koji je obuhvatio i proračunskog korisnika – Dječji vrtić Ježeva kućica Beretinec.

Najviše sredstava je osigurano za investicije, komunalnu infrastrukturu, kao i za modernizaciju nerazvrstanih cesta, aglomeraciju te obrazovanje. Osigurano je sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, produženi boravak djece u školi, stipendije i ulaganje u obrazovanje u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

- Proračun je većim dijelom usmjeren odgoju i obrazovanju, projektima, sigurnosti mještana i imovine te prometnoj infrastrukturi. Važno je napomenuti da Proračunom ne ukidamo niti jednu mjeru ili subvenciju, a dodatno uvodimo mjeru poticaja za uređenje i stjecanje nekretnina na području Općine Beretinec. Završili smo određene projekte i optimistično nastavljamo s planiranim aktivnostima. Ovim proračunom svjesni smo kako bez ulaganja nema ni napretka – rekao je načelnik Nikola Žganec.

Komentari