Sjednica Općinskog vijeća

Prihvaćen proračun Općine Breznički Hum veći od 4 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.12.2019. 11:12

Zadnja izmjena: 23.12.2019. 11:13

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici općinskog vijeća Brezničkog Huma vijećnici su prihvatili prijedlog općinskog Proračuna za iduću godinu koji će biti nešto veći od lanjskoga i iznosit će 4 milijuna i 235 tisuća kuna.

- Rebalansom smo ovogodišnji Proračun uskladili s realnim potrebama te smo ga s 3,6 povisili na gotovo 4,3 milijuna kuna, koliko će ujedno iznositi i prihvaćeni Proračun za iduću 2020. godinu – kazao je općinski načelnik Zoran Hegedić i dodaje kako je prihvaćeni proračun zapravo prikaz realnih potreba tijekom godine, a vezan je uz provedbu različitih projekata od vitalnog interesa za našu općinu.- Riječ je o onim projektima koji su u tijeku ili će se provoditi i biti dovršeni iduće godine, a ukoliko će to biti potrebno tada ćemo potrebe rebalansom još jedanput usklađivati – naglašava načelnik.

Od projekata koji su u tijeku provedbe ili pak su pred završetkom, ističe se izgradnja vodovoda u visinskom dijelu općine Breznički Hum u naselju Šćepanje vrijednosti od milijun eura. U tijeku je i izgradnja nove nerazvrstane ceste Mlinareki – Kičini, a općina je ujedno ove godine nabavila komunalno vozilo traktor za održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina. Općina je kupnjom tone šećera pomogla opstanak općinskih OPG-ova - članova Pčelarske udruge, kojima je nakon loše godine i katastrofalne proljetne cvatnje voćki prepolovljen uobičajeni prinos meda.

- Iduće ćemo godine nastaviti s projektima vezanim uz vodoopskrbu, a jedan od značajnijih bit će projekt uređenja groblja u Brezničkom Humu i okoliša te grobne kuće ukupne vrijednosti oko 600 tisuća kuna. Glavni pak će prioritet u dolazećoj godini biti sanacija nerazvrstanih cesta - najavio je načelnik općine Zoran Hegedić

Komentari