nk sračinec -nk međimurje

Prijateljskom utakmicom proslavljena 70. obljetnica NK Sračinec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2019. 13:37

Zadnja izmjena: 26.09.2019. 13:41

Jučer je na igralištu Nogometnog kluba Sračinec održana prijateljska utakmica između domaćina i NK Međimurja iz Čakovca. I bila bi to samo još jedna utakmica, da njeno odigravanje nije bilo motivirano velikim jubilejom NK Sračinec.

- Hvala igračima drugoligaša NK Međimurje, što su se odazvali na naš poziv i uveličali ovaj dan. NK Sračinec osnovan je 1949. godine, a dobro znamo kakva su to bila vremena. No ono što rijetki znaju, činjenica je da je klub trebao nositi ime "NK Bratstvo", no iz političkih razloga klub je dobio naziv "NK Crvena zvijezda". Naime, u Sračincu je tada poslovala trgovina "Crvena zvijezda", pa je u zadnji tren i klubu "pripalo" to ime. I tako je dokumentacija za osnivanje kluba Bratstvo Sračinec završila u Majerju, gdje je klub dobio to ime. Nakon osamostaljenja, naš se klub nekoliko godina zvao NK MIV Sračinec, a onda i samo "NK Sračinec", kao i danas - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, nekada i sam aktivni nogometaš.

Danas u sklopu kluba djeluje škola nogometa sa šest licenciranih trenera, koju pohađa čak stotinjak djece, od pet godina starosti na više. Ove godine Općina Sračinec uložila je gotovo 500.000 kuna u uređenje i opremanje sportskog centra, pa je tako nogometno igralište dobilo nove ograde i klupe za rezervne igrače, a na svlačionicama su uređene fasade. Tako su stvoreni još bolji uvjeti za razvoj nogometa u Sračincu. U sklopu kluba djeluju i veterani koji redovito održavaju svoje utakmice i gostuju diljem Hrvatske.

Povodom proslave nakon nogometne utakmice, održano je druženje nogometaša i uprava klubova, kojom prilikom su razmijenjeni prigodni darovi.

Komentari