Prijavite se na sudjelovanje na Festivalu Dobrog Pastira 2013.

Objavljeno: 28.02.2013. 13:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ursulinke.hr

Ured za pastoral duhovnih zvanja, kojeg vodi vlč. Siniša Dudašek, i Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije, kojeg vodi mo. Anđelko Igrec, objavili su početak prikupljanja prijava za sudjelovanje na Festivalu Dobrog Pastira 2013.

Poziv je upućen na sve župe u Varaždinskoj biskupiji te njihove zborove mladih. Festival će ove godine biti održan 21. travnja s početkom u 16 sati.

Naime, već tradicionalno, povodom Nedjelje Dobrog Pastira, kada se u Crkvi proslavlja Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, ova dva biskupijska ureda zajedno organiziraju Festival Dobrog Pastira. Festival se već tradicionalno održava u Varaždinu, u župnoj crkvi Dobrog Pastira župe sv. Fabijana i Sebastijana.

Na Festivalu nastupaju isključivo zborovi mladih (dakle, ne dječji ili zborovi odrasli) Varaždinske biskupije, a ponekad gostuje i zbor iz neke druge biskupije.

Svi zborovi mladih, koji žele nastupiti na ovom Festivalu, trebaju se prijaviti s jednom autorskom pjesmom mo. Anđelku Igrecu, najkasnije do Velike subote, 30. ožujka, na e-adresu: [email protected] .

Kako je svaki festival tematski, a budući da se nalazimo u Godini vjere, u kojoj smo pozvani bolje upoznati vjeru, kako bi je mogli svjedočiti i djelima ljubavi, tema je ovogodišnjeg Festivala "Zaodjenite se u djela ljubavi" (Kol 3,12), pa organizatori pozivaju da sve pjesme, koje će prijaviti na ovogodišnji Festival, u sebi sadrže ovu tematiku.

Na kraju Festivala otpjevat će se zajednička pjesma "O ljubavi ja pjevam, o Isusu mom kralju".

 

Komentari