OPĆINA PETRIJANEC

Prijem i zahvale za sve volontere stožera civilne zaštite Općine Petrijanec tijekom korona pandemije

Objavljeno: 09.06.2020. 19:10

Zadnja izmjena: 09.06.2020. 19:21

U Petrijancu je održana javna vatrogasna vježba, uz sudjelovanje pet dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec te DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne Općine Sračinec.

Nakon uspješne vježbe upriličena je svečanost na kojoj su vatrogascima uručene zahvalnice za pomoć koju su pružili općinskom Stožeru civilne zaštite, odnosno stanovnicima općine, tijekom pandemije koronavirusa.

-Sva naša vatrogasna društva aktivno su se uključila, njihovi su članovi imali uputu da kontroliraju okupljanja na javnim mjestima i to su predano i uspješno radili, stoga im želimo zahvaliti na ovaj simboličan način, rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Dodao je da je Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec također bio vrlo aktivan i ažuran, radeći u skladu s uputama Županijskog i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Mnogi su dali svoj doprinos u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom. Bili su tu i volonteri, među njima i članovi Udruge branitelja Kluba Petrijanec, 104. brigada Varaždin, Vjeran Rožić, općinski vijećnici Ines Krobot, Ivana Dombaj, Zvonko Bedenik, volonterka Ivana Pongračić koja se sama javila u Općinu a zahvalnice su bile još dodijeljene i jedinstvenom upravom odjelu Općine Petrijanec, djelatnicima koji su sudjelovali u djelovanju stožera civilne zaštite. Sada smo tek vidjeli koliko je bitan Stožer civilne zaštite, kolika je važnost svega onoga što smo kroz 2017., 2018. i 2019. godinu usvojili na Općinskom vijeću i sve odluke koje smo donosili; od plana zaštite i spašavanja, povjerenika civilne zaštite, do analiza sustava civilne zaštite, naglasio je Posavec.

Da je tijekom epidemije za vatrogasce doista bilo puno posla potvrdila je Nataša Šincek, predsjednica Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec.

- Mi smo bili uključeni od samog početka, od 20. ožujka, prije svega organiziranjem ophodnji čiji je cilj bio kontroliranje provođenja mjera zaštite u borbi protiv Covida-19. Uz to, imali smo i 68 ostalih operativnih aktivnosti u kojima je sudjelovalo 195 vatrogasaca. Utrošeno je više od 1100 dobrovoljnih, volonterskih sati, a vrijedi napomenuti da su svi članovi dobrovoljci, volonteri i nitko od njih nije primio naknadu ni za jednu aktivnost, istaknula je Šincek.

Kazala je i da se pokazalo, ne samo u ovoj općini, nego i na višim razinama, da su vatrogasci temeljna snaga sustava civilne zaštite.

- Nas ima najviše, pogotovo dobrovoljaca  i imamo najorganiziraniji cijeli sustav, tako da nama nije problem u takvim situacijama brzo reagirati, odnosno brzo se organizirati, zaključila je Šincek.

Komentari