čestitke

Foto - Župan primio ovih 13 dobitnika medalja i nagrada s nacionalnih i međunarodnih natjecanja

Tom prilikom župan je rekao kako u županiji ima marljivih, kreativnih i inovativnih građana...
Objavljeno: 07.12.2023. 18:06

Zadnja izmjena: 07.12.2023. 18:09

Dobitnici 13 nagrada, medalja i priznanja na nacionalnim i međunarodnom natjecanju okupili su se danas u Županijskoj palači u Varaždinu na prijemu kojeg je za njih organizirao župan Anđelko Stričak sa suradnicima.

Tom prilikom župan je rekao kako u županiji ima marljivih, kreativnih i inovativnih građana.

- Današnji prijem je drugačiji jer imamo čast ugostiti dobitnike priznanja svih generacija, od srednjoškolaca do umirovljenika. Svima upućujem iskrene čestitke, ali i zahvalu što svojim trudom i radom promoviraju ne samo svoje kvalitetne proizvode i usluge, nego i Varaždinsku županiju te pronose njezino ime diljem Hrvatske i svijeta – rekao je.  

  • Najmlađi osvajač medalje je David Geček, budući kuhar, učenik 3. razreda Gospodarske škole Varaždin, koji je osvojio broncu na Europskom natjecanju AEHT-a 2023. u Vilniusu u Litvi. 

  • Karlo Štorga iz restorana Bedem Varaždin je na 15. Danima hrvatskog kulinarstva u Osijeku postao prvak Hrvatske u kuharstvu.

  • Dinko Tomašić iz restorana Nobel Varaždin bio je drugi na 15. Danima hrvatskog kulinarstva u Osijeku
  • Vedrana Hrastovec Sedlar iz restorana The Family Varaždin u kategoriji slastičarstvo je osvojila srebro na istom natjecanju

  • Stjepan Friščić iz OPG-a Štefanko, jedini mlinar u Varaždinskoj županiji, nedavno je primio nacionalnu nagradu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, brončanu povelju u kategoriji „Ruralno turistički projekti“.

  • Izidor Gladović iz „Grešne pilnice“ je osvojio brončani Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva'

  • Supružnici Sanja i Tomislav Stručić iz Vinarije Stručić, dobitnici posebnog priznanja u kategoriji „Vinski turizam“ na Suncokretu ruralnog turizma Hrvatske.
  • OPG Moravec je ove godine na 24. izložbi hrvatskih ovčjih i kozjih sireva osvojilo deset zlatnih i jednu srebrnu medalju. Uz to je njihov proizvod ponovno proglašen šampionom, ovaj put „Svježi sir u vosku s biberom i češnjakom“.  

  • OPG Pocedulić „vlasnik“ je najboljeg inovativnog proizvoda, Mlinaca od Varaždinske heljde, koji su na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda proglašeni i šampionom u svojoj kategoriji, a uz to su još osvojili zlato za Kiflice od Varaždinske heljde. Na 10. izboru za najbolji OPG „Zlata vrijedan“ osvojili su odlično 3. mjesto, a iz Bruxellesa su od International Taste Instituta za Heljdine krekere primili „Superior Taste Award** 2023“. 

  • Bojana Makar iz Agro Altere osvojila je dva zlata na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda za Ludbreški hren s jabukom i Naribani ludbreški hren. 
  • Tanja Tomas Jukić s istoimenog OPG-a pobijedila je pak u projektu Zelena medalja 2023. u kojem je najboljim proglašen njezin ekološki sok od kruške viljamovke. 
  • Dominik Meštrić, vlasnik ugostiteljskog obrta "Lovac" iz Presečna kod Novog Marofa, dobitnik je statue "Zlatne ruke"  

  • Iz Varaždinske županije je i vatrogasac godine: Davorin Cvek je na Danima hrvatskog turizma osvojio prvo mjesto u kategoriji "Čovjek ključ uspjeha u turizmu - vatrogasac godine". Član je DVD-a Gornji Kneginec već više od 30 godina, od kojih više od 27 godina obnaša dužnost predsjednika. 

Komentari