damir vučić

Prijem za profesora s FOI-ja, dobitnika nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Objavljeno: 30.06.2022. 14:20

U Gradu Varaždinu danas je održan prijem za profesora tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu organizacije i informatike i predsjednika Sportske udruge FOI-ja Damira Vučića.

Profesor Vučić dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2020./2021. Zajedno sa svojim studentima u sklopu nastave iz TZK svake godine provodi mnoge uobičajene programe poput košarke, odbojke, nogometa, badmintona, ali i planinarenje, paintball, karting, kros, klizanje, nordijsko hodanje, rafting i veslanje, šah te fitness i borilačke programe uz profesionalno vođenje.

Kao predsjednik Sportske udruge FOI više od 10 godina organizira i provodi Dan sporta na FOI-ju, popularno zvan FOIJADA, koja tradicionalno okuplja preko 300 studenata, gdje su osim studenata FOI-ja u natjecanja uključeni studenti i ekipe ne samo Sveučilišta u Zagrebu, već i drugih sveučilišta u Hrvatskoj. O rezultatima njegovog rada svjedoči i 31 medalja koju je Fakultet organizacije i informatike osvojio već u ovoj akademskoj godini 2021./2022. u sportu i eSportu.

Na ostvarenim rezultatima čestitali su mu gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

- Čestitam Vam na ostvarenom uspjehu i na tome što uspijevate uskladiti privatni život s obavezama koje imate kao redovni profesor, a i s izbornim programima kako bi studentski sport u Varaždinu bio na zavidnom nivou, zahvaljujući upravo Vašem znanju, trudu, energiji i entuzijazmu. Grad Varaždin poradit će na tome da školski i akademski sport dobiju dodatno na značaju koji im pripada, a sve to uz dodatnu financijsku pomoć i pravedniju raspodjelu sredstava, kako bi naši mladi sportaši osjetili da Grad i zajednica brinu o njima - rekao je Bosilj.

Na prijemu se razgovaralo i o problemima koji se javljaju u školskom i akademskom sportu te na koji način riješiti nedostatke i stvoriti povoljnije uvjete za razvoj školskog i akademskog sporta na području Varaždina.

Komentari