Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, učenike Osnovne škole Prelog, koji su ove školske godine postigli zapažene rezultate na županijskim natjecanjima.

Tako je Matija Švenda osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju u čitanju naglas, u mlađoj kategoriji, koja je uključivala treći, četvrti i peti razred. Matija je sudjelovao i na 7. Državnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održalo u Sisku. Matija je učenik trećeg razreda Osnovne škole Prelog, a za natjecanja ga je pripremala Kristina Maltarić.

Gradonačelnik je primio i Šimuna Sokača, učenika četvrtog razreda Osnovne škole Prelog, koji je osvojio drugo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike. Županijsko je natjecanje iz matematike održano početkom ožujka u Čakovcu, a Šimun je osvojio drugo mjesto u konkurenciji učenika četvrtih razreda, kao jedini učenik Osnovne škole Prelog, koji se plasirao među najbolja tri matematičara u bilo kojoj kategoriji. Njega je za natjecanje pripremala njegova učiteljica Jagoda Glavak. Šimun Sokač je primio i poziv za sudjelovanje na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete (HMOK) 2020. godine. Primanju su, uz uspješne đake Osnovne škole Prelog i njihove mentorice, nazočili i roditelji Matije i Šimuna, kao i ravnateljica Osnovne škole Prelog, Melita Trupković.

- Želja nam je pomoći našim školama u Draškovcu i Prelogu na svaki način, kako bi i učenici ostvarivali još bolje rezultate, i u svakodnevnom učenju i na natjecanjima, jer naša je škola u Prelogu oduvijek imala veliki ugled u Međimurju, istakao je gradonačelnik Kolarek.

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

23.05.2020. 19:36h Zadnja izmjena: 23.05.2020. 19:38

Foto: Grad Prelog