grad ludbreg

Prikupljaju se uzorci vina za Međunarodnu izložbu vina u Ludbregu

Objavljeno: 05.01.2023. 10:40

Zadnja izmjena: 05.01.2023. 10:41

Udruga vinogradara "Trsek" organizira 30. Međunarodnu izložbu mladih vina koja će se 27. siječnja 2023. godine održati u hotelu "Crnković" u Ludbregu.

Vinogradari na izložbi mogu sudjelovati s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

- Za izložbu zaprimamo 3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili 4 boce po 0,75 l (butelje). Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko) - kažu u Trseku.

Uzorci mladih vina prikupljati će se 7. siječnja (subota) od 12 do 20 sati i 8. siječnja (nedjelja) od 10 do 20 sati u hotelu "Crnković". Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina. Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka, odnosno certificiranih ocjenjivača. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

Komentari