grad varaždinske toplice

Prikupljeni uzorci za 'Zlatnu kapljicu 2022', međunarodnu izložbu vina

Objavljeno: 27.04.2022. 12:24

Zadnja izmjena: 27.04.2022. 12:24

Bliži se 17. zajednička izložba vina Zlatna kapljica 2022. kojoj će domaćin biti Grad Varaždinske Toplice, a nakon dva dana prikupljanja uzoraka i odličnog odaziva, izložba je postala međunarodna.

U svega dva dana prikupljeno je gotovo 400 uzoraka, a oni su pristigli čak i iz Slovačke. Uz sedam vinogradarskih udruga, domaćina Udrugu Sveti Martin Varaždinske Toplice te Mejaša Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pintu Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec na izložbi će sudjelovati i pojedinci, kao i gosti iz Slovačke.

- Naše Toplice kao grad bogate povijesti i kulture okružene blagodatima vinograda nude prekrasnu eno-priču, a ovakvi i slični događaji dodatno promoviraju ovaj kraj kao privlačnu kontinentalnu, enogastronomsku destinaciju što je put kojim će se naša turistička priča i dalje razvijati - rekla je direktorica gradske Turističke zajednice Lana Husnjak.

Ocjenjivanje prikupljenih uzoraka održat će se ovog petka i subote, a završna svečanost podjele diploma, kao i degustacija vina otvorena za javnost na redu su 14. svibnja s početkom u 16 sati u prostorima caffe bara i pizzerije Bernarda u Varaždinskim Toplicama.

Komentari