Priopćenje iz Vlade: O ukidanju subvencioniranja prijevoza nismo ni raspravljali

Objavljeno: 11.08.2014. 19:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Nakon što je danas prijepodne na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu Čačić izjavio da su reformisti zbog ukidanja prijevoza učenicima spremni rušiti Vladu te time zaoštrio javnu raspravu, na svojim službenim internetskim stranicama oglasila se i Vlada Republike Hrvatske.

>>Čačić zaoštrio retoriku: Ako učenicima ukinu sufinaniranje prijevoza rušit ćemo Vladu!

Iz Vlade, pak, poručuju kako o ukidanju subvencioniranja prijevoza učenika nije bilo ni rasprave, niti je spomenuto bilo u planu.

- Ova je Vlada, u skladu sa svojim programom, ponovno počela sa sufinanciranjem prijevoza i tako će se i nastaviti – stoji u njihovom priopćenju.

Na istom mjestu još napominju da ministar Mornar o tome nije govorio "kao o konačnom rješenju"  te da je "prethodna Vlada izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ne samo ukinula obvezu sufinanciranja prijevoza učenika, nego je i doista prestala isplaćivati tu naknadu".

Priopćenjem su se potom oglasili i reformisti, koji smatraju da su "jasno upozorili na izuzetno štetne posljedice takve odluke" koju je najavio ministar Mornar.

- Pozitivnim ocjenjujemo jasan stav Vlade da će se sufinanciranje prijevoza nastaviti, što je od  iznimne važnosti za nekoliko stotina tisuća obitelji do danas zabrinutih za školovanje svoje djece – zaključuju.

Komentari