veliki pothvat

U sklopu Noći muzeja priređen doček ekipi PK Ivanec koja je osvojila Kilimandžaro

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2020. 09:54

Zadnja izmjena: 03.02.2020. 09:56

Ivanec se po treći put pridružio nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja te time ponovno postao dio velike hrvatske muzejske „obitelji“ koja je te večeri širom Hrvatske otvorila svoja vrata posjetiteljima i pružila im mogućnost da provedu zanimljivu večer u edukativnom i zabavnom druženju.

Neposredno pred početak službenog programa u Muzeju planinarstva, s puta se vratila ekipa Planinarskog kluba Ivanec koja je ostvarila povijesni uspjeh osvojivši najvišu afričku planinu Kilimandžaro. Tako je u sklopu Noći muzeja priređen srdačan doček ekipi u sastavu Tomislav Friščić, Stjepan Kušteljega, Božidar Šoštar, Zdenko Horvat, Ivan Prašnjak i Ladislav Juhas.

- Uz volju, znali smo da za ostvarenje ovakvog iskoraka imamo snage i hrabrosti. Vjerujem da će ovaj naš uspjeh biti poticaj djeci i mladima, koji se danas kreću po Ivančici i Žganom vinu, da već sutra budu spremni na nove i veće izazove i poduhvate – naglasio je Tomislav Friščić te nagovijestio da će kroz izvjesno vrijeme prirediti posebnu prezentaciju za javnost kojom će detaljnije dočarati osvajanje najvišeg vrha „crnog kontinenta“.

U sklopu službenog programa Noći muzeja održana je izložba nazvana Od stare škole do suvremenog muzeja, a nju je predstavila autorica i kustosica izložbe, magistra povijesti i latinskog jezika Ana Škriljevečki. Drugi dio programa pod nazivom Muzej u staroj škuoli – Škola u muzeju,  prikazan je kroz edukativno-zabavni program nastavnika i učenika OŠ I. K. Sakcinskog iz Ivanca. Njime su pokazali kako izgleda učenje u muzeju u sklopu projekta Moj grad u muzeju te ujedno predstavili 180. obljetnicu školstva u Ivancu u poveznici s muzejskom zgradom.

 

Komentari