grad novi marof

Prisjećanjem na poginule hrvatske branitelje obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.08.2020. 08:51

Zadnja izmjena: 05.08.2020. 08:54

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod križa u Novom Marofu u utorak je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijenac su položili i svijeća zapalili izaslanstvo Grada Novog Marofa s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, članovi Gradskog vijeća, branitelji, članovi udruga iz Domovinskog rata, predstavnici policije te građani.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je u srijedu veliki dan sjećanja na 25. obljetnicu oslobođenja velikog dijela teritorija Hrvatske. – Nakon 25 godina možemo rezimirati dovoljno dobro, udaljeni smo, ali se još uvijek dobro sjećamo tih događaja. Posebno mi je drago da se većina ovdje prisutnih sjeća događanja '90-ih, a posebno 1995. Veliki je to dan za Hrvatsku iz još jednog razloga – imat ćemo prilike vidjeti potpredsjednika Vlade iz redova manjine koji će odati počast svima koji su poginuli u Domovinskom ratu. To je dobar smjer, smjer pomirbe. Sjećamo se tih dana i moramo biti svjesni tko je bio agresor, a tko je bio žrtva. Posebno se moramo sjetiti dr. Franje Tuđmana, predsjednika i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske o kojemu tek sada dovoljno kvalitetno možemo govoriti i procjenjivati njegove poteze – rekao je Jenkač.

 

Komentari