Problemi u prometu, neka mjesta odsječena, u Varaždinu sutra nema nastave!

Objavljeno: 14.01.2013. 14:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Snježna mećava koja je u nedjelju i ponedjeljak zatrpala Varaždin i okolicu snijegom uzrokovala je velike probleme u prometu, a stanovnici pojedinih izoliranih mjesta i zaseoka oko Ivanca, Lepoglave i Bednje bili su odsječeni pa jutros nisu mogli na posao i u školu. Škole su danas uglavnom radile skraćeno, a u sedam gradskih osnovnih škola u utorak neće biti nastave. Očekuje se da će se na isti potez odlučiti i ostale škole na području županije budući da snijeg i dalje pada.

>> Nastave ima u svim srednjim školama, osim na Vinici

>> Prognostičari najavljuju snijeg do kraja tjedna

>> Čaroban noćni Varaždin pod snijegom

Srećom, Hitna medicinska pomoć i ostale dežurne službe, unatoč problemima, za sada normalno funkcioniraju. Tijekom dana zabilježena je tek jedna lakša prometna nesreća. Ceste su uglavnom očišćene no na njima se uvijek nalazi nekoliko centimetara novog snijega koji neumoljivo pada. 

Tijekom nedjelje i ponedjeljka na Varaždin i okolicu palo je više od pola metra snijega. Snijeg i dalje pada, a u dijelovima županije pada i ledena kiša što bi moglo uzrokovati dodatne probleme u prometu.

Ipak, autobusi i vlakovi, unatoč problemima prometuju uz kašnjenja od 10 minuta do sat vremena. No, kako doznajemo, neke lokalne autobusne linije prema pojedinim zabačenim mjestima i zaseocima su ukinute jer se autobusi ne mogu probiti do njih.

Iako zimska služba ulaže nadljudske napore da očisti prometnice, za sada im to uspijeva samo na važnijim državnim i županijskim pravcima. I na tim prometnicama ima nekoliko centimetara snijega, budući da snijeg ne staje padati, no puno gora je situacija na pojedinim manje važnim lokalnim i županijskim cestama koje su slabo prohodne.

Na županijskim cestama je čak 40 ralica, a na području grada Varaždina još dodatnih 13.

Zbog zimskih uvjeta stanovnici pojedinih manjih, izoliranih mjesta i zaseoka oko Ivanca, Lepoglave i Bednje jutros su bili odsječeni pa radnici nisu mogli na posao, a neka djeca su propustila školu.

Iako nastava danas službeno nije bila odgođena ni u jednoj školi na području županije, doznajemo da se u većini škola radilo skraćeno te da su učenici nakon nekoliko sati pušteni kućama. U pojedinim školama neki učenici zbog snijega niti nisu mogli doći na nastavu.

Iz grada Varaždina su priopćili da u utorak u sedam gradskih osnovnih škola nastava neće biti održana, a vjeruje se da će se na isti potez odlučiti i ostale škole na području županije. 

Komentari