završna konferencija projekta

Foto - Dovršena Aglomeracija Varaždinske Toplice vrijedna 70,5 milijuna kuna

Objavljeno: 08.02.2023. 13:25

Zadnja izmjena: 08.02.2023. 13:57

Foto: Boris Matijašec

Danas se u Varaždinkim Toplicama održala završna konferencija projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, Aglomeracije Varaždinske Toplice vrijedan 70,5 milijuna kuna.

Projekt je financiran sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 40,2 milijuna kuna, dok ostatak od 29 posto otpada na državni proračun Republike Hrvatske, Hrvatske vode i Grad Varaždinske Toplice.

- Grad Varaždinske Toplice teži tome da bude perjanica kontinentalnog turizma, a ovo je prvi početak da možemo imati lijep, očuvani okoliš što je preduvjet za bavljenje kontinentalnim turizmom - rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

'Povijesni trenutak'

Okupljenima se obratio i župan Anđelko Stričak dodavši kako se na području županije zahvaljujući Hrvatskim vodama provodi niz investicija, između ostalog i sedam aglomeracija.

- Današnji dan možemo čak nazvati i povijesnim trenutkom jer ovo je prva izgrađena aglomeracija od tih sedam. Povijest, sadašnjost i budućnost naše županije leži u turizmu, stoga je ovaj projekt ne samo komunalni nego i turistički. Cilj izgradnje svih aglomeracija je da se štite vode, a ovdje štitimo rijeku Bednju, ali i termalnu vodu - dodao je Stričak.

'Očekujemo da se javi izvođač'

Bruno Ister, direktor Varkoma izrazio je zadovoljstvo obavljenim radovima na Aglomeraciji.

- U našem uslužnom području ostaju nam još dva velika zadataka: jedan zadatak je pri kraju, a to je izgradnja aglomeracije Varaždin. Ostaje nam još posao vezani uz uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Varaždin, a znate i sami da smo imali problema i poteškoća. Sada ide treća javna nabava gdje očekujemo da će se konačno javiti izvođač koji će biti u stanju izvesti taj složeni zahvat - rekao je Ister.

Komentari