donosimo popis

Pročitajte koji radovi naših učenika su predloženi za državnu smotru LiDraNo 2023

Objavljeno: 03.03.2023. 09:04

Zadnja izmjena: 03.03.2023. 09:04

Okrugli stol za kategoriju literarnoga i novinarskoga stvaralaštva održan je ovog tjedna u Elektrostrojarskoj školi Varaždin čemu su prisustvovali svi učenici, čiji su radovi predloženi za županijsku razinu smotre, te njihovi mentori.

Sudjelovalo je 25 učenika iz 8 srednjih škola s područja Varaždinske županije (Druga gimnazija, Elektrostrojarska škola, Gospodarska škola, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Medicinska škola, Prva gimnazija, Srednja škola Ivanec, Strojarska i prometna škola).

LITERARNO STVARALAŠTVO:

Za državnu smotru županijsko povjerenstvo je predložilo sljedeće literarne radove:

  • Pjesmu Veliki vrtuljak učenice Laure Kovačević iz Elektrostrojarske škole Varaždin, mentorica je profesorica Valentina Habunek.
  • Pjesmu Mladić u noći učenika Karla Cecelje iz Elektrostrojarske škole Varaždin, mentorica je profesorica Valentina Šinjori.
  • Priču Neznanac učenika Jakova Grabara iz Prve gimnazije Varaždin, mentorica je profesorica Bojana Barlek.

Za županovu nagradu u kategoriji literarnoga stvaralaštva županijsko povjerenstvo predlaže učenicu Lauru Kovačević iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

NOVINARSKO STVARALAŠTVO:

Sudjelovale su dvije učenice u kategoriji samostalnih novinarskih radova iz Prve gimnazije Varaždin i sedam učenika u kategoriji radijske emisije iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Prosudbeno povjerenstvo za novinarsko stvaralaštvo:

  • Branko Detelj, prof., novinar
  • Paula Poljak Morandini, dipl. novinarka
  • Viktorija Žunec, mag. Novinarstva

Za državnu smotru županijsko povjerenstvo predlaže sljedeće novinarske radove:

  • „Poštovani kukci“, dobro došli u moderno hrvatsko društvo učenice Lane Maček iz Prve gimnazije Varaždin
  • Rad Neznanje je opasna bolest učenice Laure Posavec-Lončarić. Mentorica je profesorica Ivana Vitez

Za državnu smotru predlaže se radijska emisija Elektrostrojarske škole, Radijske družine CIH,Generacija Z. Radijsku družinu predstavljaju učenici Lucija Medved i Jakov Bastalec.

Za županovu nagradu povjerenstvo predlaže Radijsku družinu CIH, učenike Jakova Bastaleca i Luciju Medved iz Elektrostrojarske škole Varaždin u kategoriji radijskih emisija te učenicu Lauru Posavec-Lončarić iz Prve gimnazije Varaždin u kategoriji samostalnih novinarskih radova.

DRAMSKO STVARALAŠTVO:

Smotra scenskoga stvaralaštva održana je u utorak 28. veljače 2023. s početkom u 16:30 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu. Nastupilo je 14 učenika u kategoriji samostalnih scenskih nastupa te 18 učenika u kategoriji skupnih nastupa. Bili su to učenici iz sedam škola s područja Varaždinske županije (Druge gimnazije, Elektrostrojarske škole, Glazbene škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Medicinske škole, Prve gimnazije, Strojarske i prometne škole).

Prosudbeno povjerenstvo za scensko stvaralaštvo:

  • Martina Čvek, državna izbornica za Varaždinsku županiju
  • Bojana Barlek, prof. hrvatskoga jezika
  • Filip Eldan, glumac
  • Hana Kunić, glumica
  • Tihana Vučić, prof. hrvatskoga jezika

Za državnu smotru županijsko povjerenstvo predlaže:

  • Učenicu Gretu Rukelj – samostalni nastup: Miroslav Krleža, U agoniji, monolog, Prva gimnazija Varaždin, mentorica je profesorica Miljenka Štimec.
  • Dramsku družinu # treći Ce – skupni nastup: Novela od starca (prema djelu Novela od Stanca Marina Držića na kajkavski preradili članovi dramske družine), Medicinska škola Varaždin, mentorica je profesorica Valentina Habunek.

Za županovu nagradu županijsko povjerenstvo u kategoriji samostalnih nastupa predlaže Tvrtka Kolara iz Prve gimnazije Varaždin, a u kategoriji skupnih nastupa dramsku družinu  # treći Ce Medicinske škole Varaždin.

Komentari