DOBRE VIJESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE

Prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju smiju raditi

Objavljeno: 31.03.2020. 18:47

Zadnja izmjena: 31.03.2020. 18:51

Iz Hrvatske gospodrske komore, Županijske komore Varaždin javljaju da je od jučer, na snazi nova odluka Stožera CZ, vezano uz rad trgovina rezervnim dijelovima za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Prema toj odluci prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju smiju raditi, što će sigurno obradovati poljoprivrednike.

 „U smislu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ iz točke III. stavka 2., podtočke f)  podrazumijeva  i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Dakle, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina (Narodne novine br. 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Komentari