ŠTETE DO 70 POSTO

Proglašena prirodna nepogoda od tuče za područje Općine Breznica

Objavljeno: 31.07.2020. 12:09

Zadnja izmjena: 31.07.2020. 12:17

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je danas, 31. srpnja, proglasio prirodnu nepogodu od tuče za područje Općine Breznica.

Vremenska nepogoda praćena tučom je pogodila područje Općine Breznica 24. srpnja i nanijela velike štete na poljoprivrednim usjevima i nasadama.

- Na tom području oštećene su ratarske, povrtlarske, vinogradarske i voćarske kulture, a prve procjene pokazuju da se štete na usjevima i nasadima kreću do čak 70 posto. Nažalost, ovo je druga prirodna nepogoda ove godine, jer smo je morali proglasiti u travnju zbog mraza za područje cijele županije. U slučaju područja Breznice, Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada ima obavezu u zakonskom roku od 50 dana od dana nastanka prirodne nepogode upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te je dostaviti Županijskom povjerenstvu – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda će konačne procjene od Općine dostaviti Državnom povjerenstvu i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za dodjelu pomoći za djelomičnu naknadu štete od tuče.

Komentari