varaždin kao nekad

PROIZVODI, GLAZBA, HRANA Sljedeće subote centar Varaždina ispunit će obrtnički štandovi

Objavljeno: 21.04.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 12:03

Foto: Arhiva

U subotu 29. travnja centar Varaždina od Trga Slobode preko Dućanske i Korza pa do Pavlinske ulice ispunit će štandovi obrtnika iz našeg kraja, kao i iz nekih drugih dijelova Hrvatske. 

Varaždin će tako barem na jedan dan opet izgledati kao u dobra, stara vremena koja pamte samo najstariji među nama. Na Obrtničkom uličnom sajmu na 50-ak štandova prezentirat će se proizvodi iz naše županije, ali i iz Slavonije, Dalmacije i Istre. Saznajemo da ima još nekoliko slobodnih štandova, tako da pozivamo naše obrtnike da iskoriste ovu priiku i predstave svoje artikle.

Sajam počinje u 9 ujutro, pa traje sve do 6 navečer. Odmah na početku imat ćemo prilike vidjeti prekrasne stare automobile, a svojom će nas glazbom zabavljati grupa Timeless, plesna skupina Sidonija, Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i Centar tradicijske kulture. Kuhat će se gulaš u kotlićima, a ocijenit će se i umijeće izrade tradicionalnih štrukli. Ove se godine obilježava 110 godina posvete obrtničkog barjaka - koji je i dalje u uporabi. A varaždinsko Udruženje hrvatskih obrtnika imate će svečanu sjednicu te pred visokim predstavnicima iz Sabora i vlade dodijeliti priznanja zaslužnim obrtnicima. Pozivamo vas sve da obavezno posjetite ovaj sajam i vidite Varaždin kakav je bio nekada.

>> Bili smo poznati po obrtništvu, sada smo na sredini - provjerite koji cehovi ipak rastu

Komentari