Moderniziranje poslovanja

Proizvodnja vojnog programa: Predstavnici MORH-a sastali se s Agencijom Alan u Itasu Prvomajskoj

Objavljeno: 12.01.2019. 13:06

Zadnja izmjena: 12.01.2019. 13:09

U sklopu nastojanja novog poslovodstva Itasa Prvomajske Ivanec na čelu s izvršnim direktorom Krešimirom Trstenjakom da tvrtku uključi u proizvodnju vojnog programa u Itasu su prošlih dana boravili direktor Agencije Alan Ivica Nekić i državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop.

Poznato je da novi Itasov direktor, koji je niz godina radio u vojno - obrambenom sektoru, nastoji modernizirati poslovanje Itasa na način da ga odmakne od njegova tradicionalna core businessa i usmjeri ga u visokoprofitnu izvoznu proizvodnju civilno - vojnog programa, čime bi se tvrtki osiguralo dohodovnije poslovanje i stabilnost.

U tom kontekstu će MORH Itasu dati suglasnost i potporu za uključivanje u spomenutu proizvodnju, dok će Agencija Alan započeti razgovore s aktualnim hrvatskim proizvođačima vojne opreme o tome kako će i u kojem obliku Itas u njoj participirati.

Pritom nije nevažna ni činjenica da je Itas za vrijeme Domovinskog rata proizvodio dio vojnog programa te da u tom segmentu već posjeduje dragocjeno znanje i iskustvo.

Temeljem dogovora s MORH-om i Alanom, direktor Trstenjak u međuvremenu je aktualizirao razgovore s predstavnicima pojedinih hrvatskih tvrtki već uključenih u proizvodnju vojnog programa, kako bi dogovorio moduse uključivanja Itasa u proizvodnju za potrebe hrvatske vojno - obrambene i izvozne vojne industrije.

Komentari