GRAD NOVI MAROF

Projekt dogradnje DV Novi Marof uspješno prošao prvu fazu procjene MZO-a

Objavljeno: 20.10.2022. 17:35

Zadnja izmjena: 20.10.2022. 17:37

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je prekrasnu vijest na adresu gradske uprave Novog Marofa. U dokumentu koji se našao na stolu gradonačelnika Siniše Jenkača stoji kako je projekt dogradnje Dječjeg vrtića Novi Marof uspješno prošao fazu procjene za dodjelu bespovratnih sredstava.

Bespovratna sredstva projekta iznose ukupno 4,9 milijuna kuna, a ova odluka ima dodatnu, simboličnu težinu s obzirom da dolazi upravo u godini kada novomarofski vrtić obilježava svojih velikih pola stoljeća, čime se može pohvaliti rijetko koji vrtić u Varaždinskoj županiji.

Gradonačelnik Jenkač nije krio zadovoljstvo ovom odlukom. Gledajući u povijest nastanka vrtića  iz jednog malog vrtića u praonici grofova Erdody s 36-ero djece i petero zaposlenih transformacija je golema.

Najveći pomak vidljiv je 2002. godine kada je vrtiću izgrađena namjenska zgrada u kojoj on posluje danas, te 2019. godine kada je ta zgrada energetski obnovljena i proširena dodatnim kapacitetima. S obzirom na dobre demografske trendove u Novom Marofu, vrtiću kojeg danas polazi 233 djece u redovnom,  30-ak djece u programu predškole, te čak četiri jasličke i šest vrtićkih skupina i prostorom za program predškole, potrebno je dodatno širenje.

Ponosni na vrtić

- Jako smo ponosni na naš vrtić. Mnogo u njega ulažemo. Osim kozmetičkih promjena na infrastrukturi sufinanciramo boravak djece ne samo u DV Novi Marof, nego i svim vrtićima na novomarofskom području, ali i u vrtićima u drugim jedinicama lokalne samouprave koje pohađaju naša djeca iz Novog Marofa. Drago mi je da to prepoznaje i Ministarstvo, a radost je još veća s obzirom da smo nedavno proslavili velikih 50 godina našeg vrtića koji je postao jedan pravi mini pogon u Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Dodao je kako je ovo vijest od šireg značenja za cijeli novomarofski kraj koji, kao većina lokalnih samouprava neće imati problema s dugim listama čekanja, jer će, kako naglašava, svako dijete imati svoje mjesto imati u suvremenom vrtiću duge tradicije i dokazane kvalitete.

 

 

Komentari