neizbrisiv trag obitelji Erdődy

PROJEKT GROFICA LUJZA Mezzosopranistica Sandra Wigh Hraščanec u posjetu Madžarevu i Novom Marofu

Objavljeno: 30.12.2016. 08:11

Volonteri dobro poznatog projekta 'Grofica Lujza' bili su domaćini poznatoj hrvatskoj mezzosopranistici Sandri Wigh Hraščanec tijekom njezina posjeta Madžarevu i Novom Marofu.

Spomenuta mjesta su također i ona u kojima je Lujza grofica Erdődy ostavila neizbrisiv trag svojim humanitarnim djelovanjem.

- Mezzosopranistica Sandra Wigh Hraščenec trenutno živi i djeluje u Beču, rodnom gradu Lujze grofice Erdődy. Područje njezinog interesa su istaknute žene skladateljice koje su uspjele unatoč prevlasti muškaraca u prošlim vremenima u glazbenom svijetu ostavile značajan trag. Među njih Sandra Wigh Hraščanec ubraja i Lujzu groficu Erdődy. Njezine skladbe izvela je na dva svoja koncerta posvećen ženama umjetnicama romantizma u Beču i Zagrebu. – rekao je voditelj projekta Tibor Martan.

Tijekom boravka u Madžarevu  Sandra Wigh Hraščanec je posjetila Župnu crkvu sv. Vida i sv. Jurja te razgledala njezinu unutrašnjost koju je davne 1900. godine opremila Lujza grofica Erdődy kupnjom oltara i ispovjedaonica.

U Novom Marofu volonteri projekta obišli su s gošćom dvorac Erdődy i okolni perivoj s statuom rimske božice Minerve. U dvorcu Erdődy razgledana je prigodna izložba o povijesti bolnice koja djeluje u dvorcu već punih devedeset godina. 

 

 

Komentari