SVEUČILIŠTE SJEVER

Projekt - Internacionalizacija diplomskog studija strojarstva na Sveučilištu Sjever

Objavljeno: 27.01.2021. 18:39

Zadnja izmjena: 27.01.2021. 18:55

Sveučilište Sjever – Odjel za strojarstvo je u suradnji sa Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Hrvatskim društvom za materijale i tribologiju, uspješno provelo projekt financiran iz Europskog Socijalnog Fonda pod nazivom „Internacionalizacija diplomskog studija strojarstva na Sveučilištu Sjever“.

Velikom završnom konferencijom koja je, zbog epidemiološke situacije uzrokovane širenjem bolesti COVID 19, održana u online formatu sredinom siječnja, projekt je i svečano priveden kraju.

Ciljevi projekta bili su tako internacionalizacija diplomskog studija strojarstva Sveučilišta Sjever, kroz pripremu dvadeset kolegija na engleskom jeziku, te stvaranje podloge za povećanje dolaznih i odlaznih mobilnost studenata i  nastavnog osoblja. Također, tijekom trajanja samog projekta intenzivno se radilo na povećanju dolazne i odlazne mobilnosti stručnjaka koji sudjeluju u transferu znanja u visokom školstvu.

Voditeljica projekta izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić, dipl.ing.stroj. predstavila je rezultate projekta. Učionice na Sveučilištu Sjever, kao i na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, uređene su i prilagođene izvođenju nastave na internacionalnim kolegijima.

Sveučilište Sjever sudjelovalo je na međunarodnim specijaliziranim konferencijama te se predstavilo na sajmovima sveučilišta, a realizirane su i posjete sveučilištima u Europskoj Uniji. Uz to, organizirana je i vrlo značajna aktivnost za studente završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija strojarstva  te profesore usavršavanja znanja tehničkog engleskog jezika u trajanju od 10 sati.


 

Komentari