općina gornji kneginec

Projekt OŠ Kneginec Gornji osvojio nagradu na natječaju za nabolji eko-projekt

Objavljeno: 24.05.2024. 10:07

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 10:07

ekoLucija 101 je projekt kojeg provodi portal srednja.hr. U sklopu Dana planeta Zemlje, 22. travnja, održana je konferencija i otvoren je natječaj za najbolje eko-projekte osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Projektom se žele naglasiti svi razlozi za optimizam oko ekologije i budućnosti, kao i prilike koje mladi imaju za obrazovanje i razvoj karijera u području održivog razvoja. Konkurencija je ove godine bila velika jer je prijavljeno 67 različitih projekata u pet kategorija: školski vrtovi, recikliranje i odvajanje otpada, edukacije učenika, ekologija i promet te zdrava prehrana.

Najbolji projekt u kategoriji Recikliranje i odvajanje otpada provela je Osnovna škola Kneginec Gornji za što će primiti prigodno priznanje i nagradu. Projekt "Budi faca, iskoristi ono što drugi baca" proveden je u sklopu Održivog razvoja te Građanskog odgoja i obrazovanja. Bavi se problemom smanjenja otpada (naročito od hrane) i kreativnim recikliranjem.

- U projekt su uključeni svi učenici i djelatnici škole, a u aktivnosti su se uključili i članovi lokalne zajednice. Najveće ostvarenje im je putujuća izložba dječjih ilustracija sa sloganima i edukativnim karticama pod nazivom "Smanjimo otpad od hrane", koja je već počela svoj put od škole do škole unutar županije, a nadaju se da će obići i čitavu Hrvatsku - navode iz Općine Gornji Kneginec.

Komentari