učenje o zaštiti okoliša

PROJEKT "PROMO" Učenici iz Varaždinskih Toplica znaju da "Nema više kantice za sve!"

Objavljeno: 08.02.2020. 10:54

Zadnja izmjena: 08.02.2020. 10:54

Grad Varaždinske Toplice zajedno s partnerima gradovima Varaždinom i Vodicama te općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec i Veliki Bukovec provodi projekt „PROMO – Pravilnim primjerom učimo zaštiti okoliš”.

Kroz niz edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom nastoji se izgraditi svijest ljudi o važnosti odgovornog postupanja s otpadom. U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice učenici su pokazali kako o pravilnom gospodarenju otpadom jako puno znaju, a dosad naučeno potvrdili su edukativnom radionicom.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako Varaždinske Toplice unazad nekoliko godina rade na edukaciji najmlađih, kako u vrtićima, tako i u osnovnoj školi.

- Važno je da se djeca educiraju jer su oni ti koji su naša budućnost, oni su pokretači svega. Rezultati naših aktivnosti su vidljivi, djeca znaju jako puno o pravilnom selektiranju otpada, a stečeno znanje prenose i na svoje ukućane te tako podižu svijest o očuvanju okoliša – naglasila je Ratković.

Svrha projekta je informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

Komentari