Ministarstvo gospodarstva

Projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava prijavljen na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj

Objavljeno: 08.11.2016. 17:27

Zadnja izmjena: 08.11.2016. 17:27

Projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava prijavljen je na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj "Podrška razvoju Centara kompetencija", koji provodi Ministarstvo gospodarstva.

- Nakon brojnih provedenih aktivnosti vezanih za pripremu i izradu projekta Tehnološkog centra drvne industrije dočekali smo trenutak otvaranja natječaja na koji smo prijavili ovaj kapitalni projekt Grada Lepoglave. Projekt nije samo lokalnog već regionalnog karaktera, a prepoznat je i njegov značaj za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj te je uvršten na listu projekata od nacionalnog interesa – istaknuo je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić čija je ideja i inicijativa za izgradnju Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi pretočena u projekt prijavljen na natječaja kojim se želi osigurati sredstva za njegovu realizaciju.

Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina te Šumarski fakultet iz Zagreba aktivni su sudionici provedbe ovog projekta. Indikativna vrijednost projekta je 90 milijuna kuna, a bude li odobren u Lepoglavi će se izgraditi objekt Centra površine 5.000 četvornih metara s radionicom, skladištem i sušarom, ispitnim centrom te uredskim prostorom. Imat će Centar i odjel za dizajn u kojem će se za dizajniranje koristiti 3D pisač i 3D skener. Važno je istaknuti da će objekt biti energetskog A razreda i koristiti obnovljive izvore energije.

- Bude li projekt dobio pozitivnu ocjenu na ovoj pretprijavi, očekuje nas poziv da ga prijavimo na natječaj na koji će biti prijavljeni samo projekti koji su prošli pretprijavu. Nakon toga, pred nama je i posljednja stepenica, a to je usmeno predstavljanje projekta – pojasnio je voditelj projekta Damjan Županić.

Komentari