GRAD LEPOGLAVA

Uspješno se provodi projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku"

Objavljeno: 11.12.2020. 18:26

Zadnja izmjena: 11.12.2020. 18:47

Zahvaljujući projektu "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku", kojeg s partnerima provodi Grad Lepoglava, 50-ak osoba starije životne dobi dobilo je neophodnu pomoć u kući, a šest žena iz skupine teže zaposlivih osoba dobilo je posao.
Provedba projekta započela je u srpnju ove godine i od tada se potvrđuje njegova korist, kako za korisnike tako i za zaposlene gerontodomaćice.
- Projekt se pokazao iznimno korisnim i mogu ustvrditi da ga uspješno provodimo na zadovoljstvo svih njegovih dionika. Za njegovu uspješnu provedbu zahvalni smo gerontodomaćicama koje svakodnevno borave na terenu i pomažu korisnicima te konzultantima angažiranima na njegovoj provedbi – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić na sastanku na kojem se razgovaralo o provedbi ovog za zajednicu i njene građane, posebice one u potrebi, vrijednog projekta.
Na sastanku je najavljeno da će vrijednim gerontodomaćicama, uoči božićnih blagdana, biti isplaćene božićnice. Također najavljeno je da se, kako bi se održao kontinuitet, planira s nastavkom projekta odnosno njegovom prijavom na novi natječaj.
- Planiramo projekt proširiti i tako osigurati pomoć za veći broj korisnika te ujedno zaposliti više gerontodomaćica – zaključio je gradonačelnik Škvarić.
Projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. iz kojeg je Grad Lepoglava za njegovu provedbu ostvario potporu u iznosu od 524.300 kuna. 

Komentari