Za bolje sutra

Projekt “Zaželi” nastavlja se u općini Sračinec

Objavljeno: 27.02.2023. 15:40

Zadnja izmjena: 27.02.2023. 19:00

U općini Sračinec nastavlja se Program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici, sada pod nazivom “Zaposli – Osnaži – Pomozi III”.

Cilj ovog projekta je zapošljavanje i educiranje žena pripadnica ranjivih skupina u svrhu osobnog osnaživanja i unaprjeđivanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Sam projekt sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkovitosti ljudskih potencijala. Prilikom početka provedbe programa, gerontodomaćice, voditeljice i načelnika Općine Sračinec u županijskoj je zgradi primila zamjenica župana Silvija Zagorec.

Za kraj spomenimo kako je na području općine Sračinec zaposleno šest žena, gerontodomaćica, koje će se brinuti za 36 korisnika kojima je potrebna pomoć u kući. Žene su angažirane na brizi i njezi korisnika kroz šest mjeseci, a za korisnike će raditi dostavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi hrane, čišćenje, brinuti o higijeni, pomagati u socijalnoj integraciji, te pružanje podrške kroz razgovor i druženje.

Komentari