OPĆINA CESTICA

Projekt "Želim voziti bicikli" i u općini Cestica

Objavljeno: 10.04.2021. 19:26

Zadnja izmjena: 10.04.2021. 19:28

U tijeku je realizacija projekta „Želim voziti bicikl“ koji provodi Biciklistički akademski sportski klub Vinica na čelu s predsjednikom kluba, Branimirom Štimcem, a sukladno programu realizacije projekta, mladi biciklisti sa svojim mentorima posjetili su i općinu Cestica.

Biciklistički kamp koji se održao od 6. do 9. travnja, provodi se uz partnerstvo Općine Cestica, Općine Vinica, Općine Petrijanec i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a u projektu sudjeluju i osnovne škole s tog područja. 

Tijekom kampa učenici stječu znanja i iskustva u realnim prometnim situacijama kao što je vožnja po kolniku, vožnja po biciklističkoj stazi, vožnja u koloni, vožnja kroz rotor, vožnja kroz semafor te druge realne prometne situacije. Prometni policijski službenici  omogućili su rad simulirajući raskrižje s prometnikom u slučaju da semafori ne rade. 

Ovom velikom iskustvu malih biciklista koji su se susretali i s velikim kamionima popratio je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. Poželio im je dobrodošlicu, a poslije održane vožnje kroz središte Cestice druženje je nastavljeno u prostorijama OŠ Cestica. 

U edukaciju sigurne vožnje biciklom u OŠ Cestica uključio se nastavnik Predrag Dobrotić koji nam je naglasio kako je u „Prometnu učilicu“ uključeno stotinjak djece, učenika 5. i 6. razreda OŠ Cestica, dok je na državnoj razini sudjelovalo dvjestotinjak škola. OŠ Cestica zauzela je 23. mjesto, a učenik Maro Tušek osvojio je zavidno 7. mjesto. 

Na školskom natjecanju „Sigurno u prometu“ sudjelovala su 23 učenika OŠ Cestica, a Marta Borak, Dominik Kukec, Ela Jamnik i Martin Kokot plasirali su se na Županijsko natjecanje, koje će se održati do kraja travnja u Ludbregu.

 

Komentari