hvalevrijedan projekt

Projektom "Uz tebe sam" osigurano 45 pomoćnika u nastavi za 46 djece

Objavljeno: 07.06.2017. 14:00

Zadnja izmjena: 07.06.2017. 14:09

Foto: Viktor Hranić

Danas je u Županijskoj palači održana završna konferenciju projekta pod nazivom „Uz tebe sam“ kojim su u ovoj školskoj godini osigurani pomoćnici u nastavi i stručno komunikacijski posrednici učenicima u školama Varaždinske županije.

Povodom toga, konferenciji su prisustvovati ravnatelji, koordinatori, profesori, učitelji, pomoćnici u nastavi te učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. Razvojna agencija AZRA tom je prigodom bila partner ovom projektu i podrška u provedbi.

- Mi odrađujemo administrativni dio, a na kraju svakog projekta glavna nit nam je zadovoljstvo korisnika. Dodatan razlog ovom svemu jest taj što su u pitanju djeca. Njih 45 dobilo je pomoćnike u nastavi i olakšalo im funkcioniranje u školi. Ide i novi natječaj kako bi osigurali pomoćnike i za veći broj djece ako to bude moguće. - najavila je Martina Klopotan Tuk, zaposlenica AZRE.

Ovo je treća školska godina od kada se projekt "Uz tebe sam" provodi.

- Nekome smo pomogli, kome pomoć treba, a netko je dobio i radno mjesto u tom projektu. To znači da ima više pozitivnih stvari. Bitno je naglasiti da svi oni koji su u školama trebaju se ugodno osjećati jer nitko nije manje vrijedan. Svakome treba dati priliku, razvijati sustav jednakih šansi bez obzira na zdravstvene teškoće. - rekao je Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

Ove godine završetak projekta svečano će se obilježiti postavom izložbe učeničkih radova nastalih u sklopu projekta „Ja mogu“, u čiju su se pripremu uključili učenici polaznici svih škola partnera u projektu, a koja je svečano otvorena po završetku konferencije i biti će postavljena u prostoru Varaždinske županije u periodu od 7. do 30. lipnja i dostupna za razgled svaki dan od 7:30 - 15:00 sati.

Komentari