Promicali lokalnu kulturu i odlično se zabavili na 1. vrbljanskoj večeri

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.06.2014. 08:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Facebook/Ilustracija

U organizaciji Mjesnog odbora Vrbno, a u suradnji s udrugama toga kraja, u petak i subotu, 20. i 21. lipnja, na igralištu Područne škole održane su 1. vrbljanske večeri.

Nakon uvodne skladbe "Dobro mi došel prijatel", kojom su domaćini uputili dobrodošlicu svim mještanima i gostima, nazočnima se obratio predsjednik MO-a Stjepan Briški te naglasio da je ova manifestacija zamišljena kao prilika za promociju lokalne kulture, ali i za zabavu i ples.
 
- Nakon dugo vremena, želimo oživjeti kulturni i društveni život u Vrbnu i svoja vrata otvoriti svima koji su ponikli u ovome kraju. Manifestacija će se u pravilu održavati u vrijeme našeg crkvenog blagdana, Presvetog Srca Isusova, a trajat će dva dana. Cilj nam je prikazati potencijal našega kraja u gospodarskom, kulturnom i zabavnom smislu – poručio je Briški.
 
Program je nastavljen nastupom KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna i Ženskog kazališta AKUD-a iz Gornjeg Jesenja s predstavom "Više sreće drugi put".

Sljedećeg dana, u subotu, u kulturnom dijelu programa nastupila je Ženska vokalna skupina "Lire" KUD-a Đurmanec, KUD Josipa Jedvaja predstavio se kratkim skečom, a publika je odlično prihvatila nastup Barbare Suhodolčan, mlade sopranistice, studentice Glazbene akademije u Zagrebu.
 
U zabavnom dijelu nastupio je Rajko Suhodolčan koji je svojim pjesmama razgalio srca i otvorio duše svim posjetiteljima, a večer je doveo do vrhunca naš poznati komičar Davor Dretar Drele.

Mjesni odbor Vrbno uputio je zahvale svima koji su pomogli održavanje manifestacije – načelniku Bednje Mirku Bistroviću te sponzorima Caffe baru Ascara, Građevinskom poduzeću Andrije Grabara iz Ivanca, TD-u Strahinjčica, ITD-u, Građevinskim konstrukcijama Damira Lonjaka i Udruzi branitelja Vrbno.

Komentari