'sramota je zaboraviti svoje'

Promicatelj naše baštine i daroviti student dobili županova priznanja

Objavljeno: 26.04.2017. 10:09

Zadnja izmjena: 26.04.2017. 14:09

Foto: Željko Porobija

Danas su posebna županova priznanja dodijeljena promicatelju naše folklorne baštine Pjerinu Hrvaćaninu i izvrsnom studentu Geotehničkog fakulteta u Varaždinu Igoru Tošiću. Premda različite dobi i oblasti bavljenja, laureati imaju zajedničku osobinu - brigu o očuvanju našega kraja.

Pjerino Horvaćanin nagrađen je za iznimne uspjehe u radu Varaždinskog folklornog ansambla i poseban doprinos razvoju umjetničkog amaterizma i hrvatske tradicijske kulture. 

- Živimo u globaliziranom svijetu bez granica, u kojemu se mladi povode za raznim utjecajima. Nije sramota plesati tuđe plesove, ali je sramota zaboraviti svoje. - izjavio je Hrvaćanin - inače najizvođeniji varaždinski koreograf - zahvaljujući na priznanju.

'Potajno se nadam'

Igor Tošić je napravio istraživanje o utjecaju poplava Drave na onečišćenje okoliša teškim metalima, čime je ukazao na realne probleme čistoće voda u našoj županiji u kojoj - prema županovim riječima - Varkom mora kopati sve dublje kako bi došao do čiste vode.

- Želim nastaviti sa svojim razvojem, nadam se potajno da ću jednom raditi u Varaždinskoj županiji. Ukoliko mi se pruži prilika htio bih nastaviti znanstvenu karijeru. - izjavio je Tošić.

Komentari