Promocija monografije o strategiji visokog obrazovanja u SZ Hrvatskoj

Objavljeno: 09.04.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače u ponedjeljak, 14. travnja održat će se promocija monografije "Strategija visokog obrazovanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj".

U monografiji su tiskana izlaganja i rasprave s okruglog stola "Visoko obrazovanje i znanost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj", održanog 17. prosinca 2012. godine u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije u Varaždinu uz 50. obljetnicu osnutka Fakulteta organizacije i informatike.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, predstavnici sveučilišta, visokih učilišta i veleučilišta iz županija sjeverozapadne Hrvatske, zatim župani i gradonačelnici gradova iz županija sjeverozapadne Hrvatske te drugi predstavnici javnog i društvenog života. Cilj je bio potaknuti raspravu na temu visokog obrazovanja i znanosti, kao prilog proslavi obljetnice osnutka FOI-ja te prilog izradi monografije "Strategija visokog obrazovanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj".

Promociju monografije organiziraju Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Zavod za znanstveni rad u Varaždinu i Sveučilište u Zagrebu - Fakultet organizacije i informatike Varaždin. Na promociji će govoriti akademik Leo Budin, urednik monografije, prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-ja i moderator okruglog stola, doc. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, tehnička urednica monografije. Moderator promocije je dr. sc. Vladimir Huzjan, upravitelj Zavoda Hrvatske akademije u Varaždinu.

Promocija će se održati u ponedjeljak, 14. travnja 2014. s početkom u 10:30 sati, u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin.

Komentari