podaci iz dhmz-a

PROGNOZA Još danas natprosječno toplo, od sutra pripremite zimske jakne

Nakon iznadprosječno toplo vremena koje nas je pratilo posljednjih dana, ono će se nastaviti još samo danas.
Objavljeno: 04.02.2020. 08:44

Zadnja izmjena: 04.02.2020. 09:03

Nakon iznadprosječno toplo vremena koje nas je pratilo posljednjih dana, ono će se nastaviti još samo danas.

Danas nas čeka topao no kišan dan. Jutarnje temperature kretati će se čak do 12 stupnjeva, poslijepodne nešto hladnije s povremenom temperaturom. S obzirom na natprosječno toplo vrijeme, povoljna nisu ni biometereološka prilike, koje će se tijekom dana pogoršavati u cijeloj zemlji. Iz DHMZ-a upozoravaju kako će kod meteoropata, i osobito kroničnih bolesnika, biti moguće pogoršanje općeg stanja, veća osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma, te smanjena koncentracija, razdražljivost i nesanica.

Od sutra ponovno počinju padati temperature, pa će tako jutarnja temperatura biti između 3 i 5 stupnjeva, dok će najviša dnevna temperatura ići do 7 stupnjeva. Slično vrijeme očekuje nas i ostatak tjedna, kada temperature padaju ispod ništice. Tako će se jutarnja temperatura kretati do -3 stupnja, a najviša dnevna temperatura biti će 8 stupnja.

 

Kod meteoropata, i osobito kroničnih bolesnika je moguće pogoršanje općeg stanja, veća osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma, te smanjena koncentracija, razdražljivost i nesanica. Preporučamo veću pozornost prilagodbi tjelesnih aktivnosti i odijevanja dnevnoj promjeni temperature zraka, osobito u unutrašnjosti zemlje.

Komentari