Propala treća dražba AP-a, stečajni želi zasebnu prodaju autobusa i poslovanja

Objavljeno: 28.04.2014. 11:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Ni treća javna dražba Autobusnog prometa Varaždin u stečaju, koja je održana danas na varaždinskom Trgovačkom sudu, nije uspjela.

Ukupan iznos imovine umanjen je za dodatnih 15 posto, a stečajni upravitelj Velimir Slamar tražio je da se od gospodarske cjeline izuzmu pokretnine, odnosno autobusi te da se dalje prodaju zasebno.

Iako je na prošlom ročištu ukupna cijena gospodarske cjeline, koju čine nekretnine u Gospodarskoj ulici i sve pokretnine, kao i cijena autobusnog kolodvora umanjena za dvadeset posto, na današnjoj javnoj dražbi nije bilo iskazanog interesa kupaca, ni uplaćene jamčevine. Stoga ni treća javna dražba nije uspjela.

Najveći razlučni vjerovnik, Zagrebačka banka, predložila je spuštanje cijene za 15 posto, s čime je bio suglasan i predstavnik Republike Hrvatske, kao i stečajni upravitelj Velimir Slamar.

Međutim, Slamar je tražio da se iz gospodarske cjeline izuzmu pokretnine, jer je iskazan interes za kupnju autobusa, ali bez nekretnina.

– Interes za kupnju Autobusnog kolodvora ne postoji, a ni za cjelinu koju čine nekretnine u Gospodarskoj ulici i sve pokretnine, odnosno autobusi. Slažem se s umanjenjem cijene za 15 posto, no želimo da se autobusi odvoje od nekretnina – rekao je Slamar te tražio da se iduća javna dražba zakaže za rujan ove godine, kako bi se mogla napraviti sva potrebna dokumentacija za potencijalnog kupca.

Prema njegovom objašnjenju, postoji interes za kupnju autobusa, čime bi se preuzelo i poslovanje Autobusnog prometa. Zainteresirani kupac, jedna domaća tvrtka, preuzeo bi 90 posto radnika i cjelokupno poslovanje, odnosno linije na kojima prometuje AP.

– Sadašnja prodajna cijena nije previsoka, no potencijalni kupci čekaju još dodatna smanjenja. Prodaja autobusa i poslovanja sada je opcija koja ima ponuđača – istaknuo je Slamar.

Ipak, sutkinja Jasna Lekić naglasila je kako se zbog duljine stečajnog postupka nad AP-om, javne dražbe moraju obavljati svaki mjesec te da se i dalje ide u prodaju kao što je dosad bio slučaj, uz umanjenje cijene za 15 posto. To znači da se sada Autobusni kolodvor prodaje za 6,7 milijuna kuna, dok se gospodarska cjelina, koju čine sve nekretnine u Gospodarskoj ulici i sve pokretnine, prodaje za 42,4 milijuna kuna.

Što su o svemu rekli sindikati i što doista znači prodaja AP-ovih autobusa i cjelokupnog poslovanja za same radnike, pročitajte u Tjedniku eVaraždin koji izlazi 2. svibnja.

Komentari