izglasan proračun

PRORAČUN Općina Trnovec Bartolovečki sljedeće godine raspolaže sa 22,5 milijuna kuna

Objavljeno: 20.12.2019. 09:00

Zadnja izmjena: 20.12.2019. 09:03

Općina Trnovec Bartolovečki u 2020. godini raspolagat će s 22,5 milijuna kuna, odlučeno je prihvaćanjem proračuna na sjednici Općinskog vijeća održanoj u četvrtak.

Za gradnju i opremanje komunalne infrastrukture Općina će izdvojiti 10 milijuna kuna. – Najveći projekt je izgradnja Društvenog doma u Trnovcu, projekt vrijedan 4,2 milijuna kuna, a od iznimne je važnost i dogradnja Dječjeg vrtića „Zeko” koja će doprinijeti povećanju odgojno-obrazovnog standarda na području općine. S ciljem jačanja komunalne infrastrukture gradi se sustav odvodnje Aglomeracije Bartolovec i Žabnik za što smo u proračunu osigurali 1,1 milijun kuna, a 700 tisuća kuna uložit će se u rekonstrukciju javne rasvjete – istaknuo je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Dodao je i kako će se energetski obnoviti zgrada bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu, a dogradit će se i Zdravstvena ambulanta te grobna kuća u Šemovcu, kao i Društveni dom u Štefancu. Za javne potrebe u djelatnosti brige za djecu Općina će izdvojiti 2 milijuna kuna. Načelnik Šamec istaknuo je i stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja i redovnih studenata te dodjelu nagrada učenicima i studentima koji su ostvarili zapažene rezultate. – Važan dio našeg programa su i mjere poticanja poduzetništva na području Općine u 2020. godini. Riječ je o potporama male vrijednosti za što je osigurano 33.500 kuna – dodao je Šamec.

Na sjednici Općinskog vijeća većinom glasova izglasan je i drugi rebalans proračuna za 2019. godinu koji sada iznosi 16,5 milijuna kuna. Rebalansom je smanjen za 8,7 milijuna kuna ponajviše poradi projekata čija je realizacija premještena na 2020. godinu.

Komentari