Općina Trnovec Bartolovečki u 2020. godini raspolagat će s 22,5 milijuna kuna, odlučeno je prihvaćanjem proračuna na sjednici Općinskog vijeća održanoj u četvrtak.

Za gradnju i opremanje komunalne infrastrukture Općina će izdvojiti 10 milijuna kuna. – Najveći projekt je izgradnja Društvenog doma u Trnovcu, projekt vrijedan 4,2 milijuna kuna, a od iznimne je važnost i dogradnja Dječjeg vrtića „Zeko” koja će doprinijeti povećanju odgojno-obrazovnog standarda na području općine. S ciljem jačanja komunalne infrastrukture gradi se sustav odvodnje Aglomeracije Bartolovec i Žabnik za što smo u proračunu osigurali 1,1 milijun kuna, a 700 tisuća kuna uložit će se u rekonstrukciju javne rasvjete – istaknuo je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Dodao je i kako će se energetski obnoviti zgrada bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu, a dogradit će se i Zdravstvena ambulanta te grobna kuća u Šemovcu, kao i Društveni dom u Štefancu. Za javne potrebe u djelatnosti brige za djecu Općina će izdvojiti 2 milijuna kuna. Načelnik Šamec istaknuo je i stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja i redovnih studenata te dodjelu nagrada učenicima i studentima koji su ostvarili zapažene rezultate. – Važan dio našeg programa su i mjere poticanja poduzetništva na području Općine u 2020. godini. Riječ je o potporama male vrijednosti za što je osigurano 33.500 kuna – dodao je Šamec.

Na sjednici Općinskog vijeća većinom glasova izglasan je i drugi rebalans proračuna za 2019. godinu koji sada iznosi 16,5 milijuna kuna. Rebalansom je smanjen za 8,7 milijuna kuna ponajviše poradi projekata čija je realizacija premještena na 2020. godinu.

Komentari

20.12.2019. 09:00h Zadnja izmjena: 20.12.2019. 09:03