grad ivanec

Proračun za iduću godinu glavna tema sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Ivanca

Objavljeno: 13.12.2023. 18:41

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 18:41

Foto: Arhiva

Predsjednik Gradskog Vijeća grada Ivanca Zdenko Đuras sazvao je sjednicu Gradskog vijeća za sutra, 14. prosinca na kojoj će glavna tema biti gradski proračun za 2024. godinu.

Glavna tema sutrašnje 32. sjednice Gradskog vijeća Ivanec bit će proračun Grada Ivanca za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu. Sjednica će se održati u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec s početkom u 18 sati. Osim glavne teme, vijećnici će razmotriti i prijedlog drugog ovogodišnjeg rebalansa gradskog programa i pratećih programa.

Na dnevnom redu naći će se i Program rada Savjeta mladih Grada Ivanca za 2024. godinu, donošenje Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći za građane radi povećanih troškova života kao i Odluka o izmjeni Odluke o potporama za djecu u sustavu obrazovanja. Razmatrat će se i niz odluka vezanih uz predškolski odgoj, komunalni doprinos i otpad te naplatu parkiranja na javnim parkiralištima. Na početku sjednice predviđen je i redovit Aktualni sat.

- Pošto je proračun najvažniji financijski akt Grada Ivanca, kojim se uređuje cjelokupno funkcioniranje i razvitak grada u narednoj fiskalnoj godini, a koji Vijeću predlaže gradonačelnik kao jedini, zakonom ovlašten predlagač, očekuje se široka rasprava o toj temi - navode iz Grada.

Komentari