DEMOGRAFSKA POLITIKA

Proširenje dječjeg vrtića u Cestici i naknade za novorođenčad

Objavljeno: 19.06.2020. 18:08

Zadnja izmjena: 19.06.2020. 18:15

Općina Cestica priredila je prijem za roditelje 24-ero novorođene djece s općinskog područja. Tom su prilikom roditelji za svoje bebe od Općine primili po 2000 kuna.

Ovaj će dar, rekao je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, pomoći roditeljima u pokrivanju prvih, nemalih troškova za opremu tek rođene djece.

- Ovo je tek početak, a Općina nastavlja pomagati roditeljima u financiranju djeteta do kraja njegovog školovanja. Boravak djeteta u jaslicama i vrtiću za prvo dijete sufinanciramo sa 700 kuna, za drugo 800 kuna, a za treće su dijete roditelji oslobođeni plaćanja svih troškova u iznosu od 1400 kuna. Roditelji školaraca nižih razreda osnovne škole, oslobođeni su plaćanja produženog boravka, a iz općinskog se proračuna plaća nabavka radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa. Za srednjoškolce je osiguran besplatni prijevoz dok studenti druge i viših godina studija primaju općinske stipendije, nabrojao je načelnik Korotaj ulaganja Općine u odrastanje djece.

Budući da je demografska slika Cestice iz godine u godinu sve bolja, Općina ima potrebu proširiti vrtić. Zahvaljujući povoljnoj demografiji i uzlaznom gospodarstvu, te u skladu s tim i potrebama roditelja, Općina je na njihov upit započela s kalkulacijom o radu vrtića u poslijepodnevnoj smjeni.

 

Komentari