zaposleno 25 radnika

Proslavljen 15. rođendan Zaštitne radionice Srednje strukovne škole Varaždin

Objavljeno: 03.12.2021. 17:29

Zadnja izmjena: 03.12.2021. 17:32

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, Zaštitna radionica Strukovne škole Varaždin proslavila je 15 godina rada.

Danas je u Radionici zaposleno 25 radnika, od kojih je 13 osoba s invaliditetom. Proizvode različitu radnu i zaštitnu odjeću, navlake za stolce, posteljinu i kućansko rublje, torbe, ruksake i drugu tekstilnu i kožnu galanteriju, zatim namještaj te građevnu stolariju.

- Većina stalno zaposlenih su bivši učenici naše škole. Najstarija smo strukovna škola u Hrvatskoj koja je obrazovanje djece s teškoćama u razvoju uvrstila u redovni program. Bilo je to još 1968. godine. U te 53 godine obrazovali smo više od 3.000 djece s teškoćama u razvoju – rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin Dražen Košćak.

Strukovni centar izvrsnosti

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije  Miroslav Huđek napomenuo je da je važnost Zaštitne radionice iznimna. – U Varaždinskoj županiji smo ponosni što smo izvrsni i u ovom području, što osobe sa zdravstvenim i drugim teškoćama danas u Zaštitnoj radnici marljivo rade i zarađuju novac. Donijeli smo i odluku o osnivanju strukovnog centra izvrsnosti u sektoru kože i obuće. Zajedno s Tekstilno-tehnološkim fakultetom pokrećemo ulaganje vrijedno 30 milijuna kuna, kojim će biti osiguran dodatni prostor za Strukovnu školu i Fakultet, i to dogradnjom upravo ove zgrade u kojoj se nalazi Zaštitna radionica – rekao je Huđek.

Komentari