stigao i biskup mrzljak

Proslavljena 30. godišnjica svečeničke službe Valenta Posavca u viničkoj župi

Općina Vinica

Objavljeno: 09.07.2018. 15:09

Zadnja izmjena: 09.07.2018. 15:11

U Crkvi sv. Marka ev., svetom Misom zahvalnicom, ove nedjelje, proslavljena je 30. godišnjica svečeničke službe prečasnog Valenta Posavca  u viničkoj župi.

Na misnom slavlju koje je predvodio prečasni Valent Posavec sudjelovali su i prečasni Božidar Cindori, župnik Župe blaženog Alojzija Stepinca Bestovje, Tihomir Ciglar, župni vikar u Nedelišću, Marko Zadravec, župnik iz D. Voće, dominikanac i misionar pater Lovro  i vlč. u miru Stjepan Vorih.

Prije početka svete mise, posebnu čestitku viničkom župniku povodom 30. godina službe, uputila su djeca uz želje za puno dobrog zdravlja i služenja Bogu i Crkvi. Prečasni Posavec tom je prigodom zahvalio svim mještanima, pogotovo onima koji su bili uključeni u aktivnosti i župne akcije tijekom njegova 30.-godišnjeg službovanja u župi Vinica uz isprike svima koje je na bilo koji način povrijedio tijekom svojeg službovanja.

Crkva sv. Marka ev. za ovu je prigodu bila posebno lijepo uređena, a misnom slavlju su posebno doprinijeli Crkveni zbor predvođen Dragicom Boltek i orguljašem Nevenom Boltek i Vinički puhački orkestar pod vodstvom prof. Darka Navoja. Svečanom ručku nakon misnog slavlja, organiziranom povodom proslave 30. godina službe viničkog župnika, ujedno i njegovog rođendana, pridružio se i varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak, a cijeloj su svečanosti prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Marijan Mihalić, zamjenica načelnika Mirjana Jambriško i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Komentari