skromnije izdanje

Proslavljeno Benediktovo u Svibovcu Podravskom

Objavljeno: 12.07.2021. 12:08

Zadnja izmjena: 12.07.2021. 12:12

Ovogodišnji tradicionalni Dani svetog Benedikta održani su u nešto skromnijem izdanju, u usporedbi s godinama prije korone.

Program je započeo u subotu, kada su vezilje udruge Črepičar sa svojim gostima predstavile rukotvorine na tradicionalnom Svibovskom sajmu, a NK Podravac je u posljednjem kolu 3. ŽNL lige pobjedom od 5:2 potvrdio naslov prvaka lige i za Benediktovo donio pehar u Svibovec.

Nedjeljna događanja započela su svečanom svetom Misom nakon koje je blagoslovljeno vozilo DVD-a Svibovec Podravski. U popodnevnim satima odigrana je revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar & Legende, a kraj nedjeljnih događanja bio je rezerviran za KUD Benedikt koji je svečano otvorio nove prostore. U njima su svoje mjesto našli instrumenti koje je KUD-u darovao rođeni Svibovčanac gospodin Vlado Drožđek, koji živi u Norveškoj, kao i vrijedne narodne nošnje koje s ponosom nose članovi i članice KUD-a. Gospodinu Drožđeku je povodom Benediktova predsjednik Mjesnog odbora Svibovec Podravski Bojan Jeretić uručio Zahvalnica, jer ovo je samo jedna u nizu njegovih donacija u rodni kraj. Defileom kroz Svibovec i kratkim programom KUD-a Benedik i KUD-a Donja Voća završeni su Dani svetog Benedikta.

Komentari