Prosvjed u Novom Marofu: Radnici Bora traže pomoć gradonačelnika Hrenića

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 16.07.2014. 15:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

Zaposlenici posrnule novomarofske drvne industrije "Bor", u vlasništvu poduzetnika Zlatka Meštrića, na današnjem prosvjedu u centru grada zahtijevali su od gradonačelnika Hrenića da se aktivno uključi u rješavanje njihovih problema ...

>>Novi Marof: Radnici Bora u štrajku – tri mjeseca smo bez plaće!

Podsjetimo, u Boru je stanje neizdrživo jer radnici od ožujka nisu dobili plaće, a stečaj još uvijek nije pokrenut. Naime, iako je to najavljeno, radnici Bora ni danas nisu doznali u kojoj je fazi postupak, pa su svoju srdžbu iskazali i prema gradonačelniku.

- Razgovarao sam s trojicom predstavnika radnika i trebat će mi barem dva dana da se detaljno uputim u njihovu problematiku. Razgovarat ću sa Zlatkom Meštrićem, a potom i sa predsjednikom Trgovačkog suda u Varaždinu – kazao nam je Darko Hrenić dodavši kako će medijima više informacija o poduzetim koracima priopćiti u petak.

Inače, među prosvjednicima nije bilo sindikalista koji su sudjelovali u izradi i doradi prijedloga za stečaj. Radnici to opravdavaju navodnim pritiscima, kojima su već duže vrijeme izloženi.

- Naš sindikalist Josip Beštek nije želio doći na prosvjed jer se boji Zlatka Meštrića – tvrde zaposlenici Bora koji su dva tjedna bili na kolektivnom godišnjem odmoru.

Komentari