SPORT U LEPOGLAVI

Protekla sportska godina bila je u znaku velikih ulaganja Grada Lepoglave u sport

Objavljeno: 04.09.2020. 20:11

Zadnja izmjena: 05.09.2020. 08:00

Proteklu sportsku godinu obilježila se značajna ulaganja Grada Lepoglave u sport, prije svega u¸razvoj sportske infrastrukture, što je rezultiralo i dobrim sportskim rezultatima.

Više o tom aspektu sportske godine u Lepoglavi istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, na sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave.

- Istaknuo bih gotovo pola milijuna kuna vrijedno ulaganje u uređenje nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi, zatim uređenje tamošnjih svlačionica te izgradnju igrališta u Zlogonju. Pored toga, Grad je iz proračuna izdvojio gotovo 800.000 kuna za rad gradske Zajednice sportskih udruga odnosno sportskih klubova i udruga, za poticanje izvrsnosti te održavanje sportski manifestacija i aktivnosti, dodao je gradonačelnik Marijan Škvarić podsječajući da Grad Lepoglava, i nakon što je 2015. godine prvi u Hrvatskoj nosio titulu Europskog grada sporta, i nadalje grad sporta u punom smislu te riječi.

O tome je gradonačelnik Škvarić govorio povodom održane sjednice Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave kojoj je nazočio i koju je iskoristio kako bi svim sportašima i sportskim djelatnicima te vodstvu Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, na čelu s predsjednikom Tonkom Županićem, čestitao na ostvarenim rezultatima i provedenim aktivnostima.

Odlična suradnja Grada i Zajednice

A da su rezultati bili dobri, a aktivnosti brojne potvrdilo je izvješće o radu Zajednice u kojem se također ističe odlična suradnja Grada i Zajednice kao polazna osnova za uspješno provođenje i realizaciju sportskih planova. 

- Tijekom cijele godine imali smo otvorenu, sadržajnu i svrhovitu komunikaciju s gradonačelnikom. Razgovaralo se o nizu problema koji su prisutni u sportu, a poseban naglasak bio je na realizaciji kapitalnih ulaganja u sportsku infrastrukturu – sanaciji i rekonstrukciji glavnog nogometnog igrališta i adaptaciji svlačionica na Sportsko-rekreacijskom centru. Na inicijativu gradonačelnika za natjecateljske klubove u 2019. godini osiguran je značajan iznos financijskih sredstava za financiranje osnovnih troškova. Jednako tako, gradonačelnik je prihvatio inicijativu predsjednika i tajnika Zajednice koji su predložili sufinanciranje stručnog kadra u klubovima, a čime se željelo dodatno nagraditi i stimulirati ljude koji rade stručne poslove u sportu, reako je između ostalog Županić, predsjednik Zajednice. 

Komentari