zanimljivosti za starije građane

Protekli tjedan je bio prepun aktivnosti za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Babincu

Objavljeno: 10.10.2016. 11:17

Foto: Općina Cestica

Tokom proteklog tjedna Dom za starije i nemoćne osobe "Matija" u Babincu je u sklopu Dana otvorenih vrata organizirao brojne zanimljive aktivnosti za svoje korisnike.

Povod za održavanje tako bogatog programa bio je Međunarodni dan starijih osoba, te su sve aktivnosti bile fokusirane upravo na njegovo obilježavanje.

Tjedan je započeo s gostovanjem folklorne i plesne skupine Osnovne škole Cestica, tese nastavio s demonstracijom usluga koje djelatnici Doma pružaju vanjskim korisnicima u njihovim obiteljskim kućama.

U srijedu su korisnici uživali u nastupu ženske vokalne skupine Križarice, nakon čega se druženje nastavilo susretom korisnika Doma i članova Udruge umirovljenika Općine Cestica koji su svoje snage odmjerili u ugodnom druženju uz pikado, kartanje, šah i viseću kuglanu.

Krajem tjedna korisnike su posjetili volonteri Udruge za palijativnu pomoć "Srce" Novi Marof, a bio je održan i okrugli stol na temu starost i starenje. Program je završio u petak, posjetom korisnika i voditelja ostalih odmova s područja Općine Cestica.

Načelnik Mirko Korotaj izrazio je zadovoljstvom međusobnom suradnjim svih domova za starije i nemoćne na području Općine, dok je ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe, Zdravko Šemuga posebno istaknuo zahvalnost na uspješnoj suradnji.

Nakon službenog dijela, program je nastavljen ugodnim druženjem i zanimljivim sportskim natjecanjem za sve sudionike. 

 

Komentari