nastupi 102 folkloraša

Proteklog vikenda u Maruševcu se održala tradicionalna manifestacija 'Jesen u Maruševcu'

Objavljeno: 22.11.2016. 19:22

Foto: Općina Maruševec

Proteklog vikenda brojni Maruševčani i njihovi gosti su uživali u nastupima čak 102 maruševečka folkloraša na tradicionalnoj manifestaciji Kulturno-umjetničkog društva Maruševec pod nazivom 'Jesen u Maruševcu'.

Svojim nastupima su se na manifestaciji predstavile sve sekcije KUD-a. Sve od mlađe i starije grupe dječjeg folklora, pa do grupe koreografiranog te izvornog folklora.

Od tamburaša su nastupile mlađa i starija grupa škole tambura kao i tamburaški sastav, a nastupila je pjevačka i dramska sekcija.

U podužem programu članovi KUD-a Maruševec su predstavili sav svoj rad. Također, ovo je bila prilika da publiku upoznaju i sa uspjesima koje je ove godine KUD ostvario: 40-ak nastupa, smotre, festivali, obljetnice, te prva mjesta na Županijskim smotrama, 2. mjesto na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske  u Kutini  i 3. mjesto na Državnoj  smotri tamburaških sastava u Dugom  Selu kao i sudjelovanje na Smotri izvornog folklora Hrvatske u Koprivnici.

Ovo je bila prilika da Klaruši na najljepši način zahvale svima onima koji ih podržavaju, naime KUD 'Klaruš' Maruševec je nezaobilazni čimbenik kulturnog života Općine, a svoj rad predstavlja i šire. 

Komentari