USJP RODA

Provedba projekta „COvidRONA-19“ - podjela paketa, informatička radionica i anketiranje

Objavljeno: 02.08.2020. 18:12

Zadnja izmjena: 02.08.2020. 18:17

Udruzi specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin, prihvaćen je projektni prijedlog kojim se javila na Javni poziv raspisan od strane Ministarstva hrvatskih branitelja za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Temeljem prihvaćenog projekta pod nazivom „COvidRONA-19“, Udruga specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin završila je s projektnom aktivnošću podjele paketa korisnicima za mjesec srpanj. Zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja ukupno 15 korisnika projekta primilo je pakete sa osnovnim živežnim namirnicama i kućnim potrepštinama. Svakom korisniku uručene su rukavice i maskica te im je beskontaktnim toplomjerom izmjerena tjelesna temperatura.

Također, u mjesecu srpnju je za polaznike prve grupe održana informatička radionica, gdje je šestero korisnika steklo nova znanja o korištenju računala, interneta te osnovnih programa. Za prvu grupu polaznika informatička radionica bit će održana i tokom kolovoza, a radionice za drugu grupu polaznika organizirat će se tokom rujna i listopada.

Za vrijeme trajanja projekta, a za potrebe znanstvenih i stručnih istraživanja, anketiraju se hrvatski branitelji. Iste rezultate koristit ćemo za realizaciju tek nadolazećih projekata, a bit će ustupljeni i na daljnje korištenje Ministarstvu hrvatskih branitelja te drugim adekvatnim institucijama.

Komentari