Općina Trnovec Bartolovečki

Provedena sanacija divljih deponija na području Općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 21.06.2023. 18:19

Zadnja izmjena: 21.06.2023. 18:28

Općina Trnovec Bartolovečki nedavno je završila drugu fazu sanacija divljih deponija, pri čemu je najveća deponija na tom području temeljito sanirana.

Procijenjena vrijednost i obujam otpada na toj lokaciji iznosili su 11 tisuća tona, uključujući komunalni, građevinski i ostali otpad. Investicija je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša. Postoji još nekoliko preostalih deponija koje još treba riješiti, ali se radi o manjim količinama otpada. Spomenute deponije nalaze se na zemljištima koja su u vlasništvu Općine ili Republike Hrvatske.

- Procijenjena vrijednost je bila daleko veća, ali sa zadovoljstvom mogu reći da je na natječaju ugovorena cijena od 105 tisuća eura, od čega smo od Fonda dobili 40% sredstava. U tijeku je postupak nabave da i na lokacije postavimo kamere i na taj način eventualno spriječimo ili onemogućimo nove počinitelje te vjerujem da će naši mještani, ali i ostali ljudi, voditi brigu da se smeće više ne odvozi u prirodni okoliš - rekla je načelnica Općine Verica Vitković.

Pored velike deponije, sanirane su i dvije manje lokacije i to u ulici Male ledine od Trnovca prema Zbelavi, dok se druga nalazi u šumici naselja Zamlaka. Na navedenim lokacijama planira se postavljanje dodatnih nadzornih kamera jer je primjetno da na mjestima koja su prethodne godine očišćena i na kojima su već postavljene kamere, više nema novih slučajeva dovoza otpada i smeća. To potvrđuje učinkovitost kamere u sprječavanju daljnjeg onečišćenja i odlaganja neprikladnog otpada na tim područjima.

Komentari