Posljednjih godina raste broj zainteresiranih za kupnju POS stanova, a Grad Varaždin i dalje nastavlja s izgradnjom novih. Međutim, uz Varaždin, u izgradnju POS stanova uskoro bi mogli krenuti i manji gradovi.

LUDBREG

Grad Ludbreg upravo je jučer objavio javni poziv za iskaz interesa, a sljedeći će tjedan imati i javnu prezentaciju za mogućnosti POS financiranja za građane u suradnji s APN-om.

- Nadamo se da ćemo do kraja godine imati projekt. Lokaciju još uvijek nemamo, nju ćemo utvrditi nakon prikupljanja pisanih zahtjeva za kupnju stanova, utvrđivanja liste prvenstva  za kupnju stana i utvrđivanja stvarnog broja zainteresiranih osoba za kupnju stana - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

NOVI MAROF

Gradonačelnik Jenkač rekao je kako prvo moraju mijenjati GUP jer po starom GUP-u imaju pravo građenja samo prizemlje s dva kata, što je malo.

- U dva navarata smo pokušali sa POS stanovima. Ljudi jesu zainteresirani ali kada  ispune upitnik onda nije baš nekakav odaziv. Sada nam je primarno da izmjenimo GUP, da povećamo katnost, a samim time će doći i investitori koji su se već sada javili i koji su zainteresirani da bi gradili stanove - rekao je Jenkač, te dodao kako bi se Grad onda svakako uključio u državni program Ministarstva graditeljstva koji sufinancira stambene kredite, pa bi i Grad Novi Marof pomogao na način da sufinancira godinu ili dvije.

IVANEC

Gradonačelnik Milorad Batinić rekao je kako trenutno ne planiraju izgradnju POS stanova jer nemaju nikakav iskaz interesa, no da određeni privatni graditelji kreću u investiciju stanogradnje.

- U ovom trenutku nemamo nekakve konkretne pokazatelje pa ne znamo imali li potrebe za time. Tamo negdje u listopadu ili prosincu ćemo staviti temu na koordinaciju, do tada bi trebali znati nešto više - rekao je Batinić.

VARAŽDINSKE TOPLICE

Iz Varaždinskih Toplica istaknuli su kako trenutno nemaju gdje graditi jer Grad nema nikakvo adekvatno zemljište u vlasništvu. 

- Prvo trebamo promijeniti GUP jer trebamo zemljište, nemamo gdje graditi. Ima nešto državnog zemljišta tako da moramo ići korak po korak- rekla je gradonačelnica Dragica Ratković, te dodala kako je prije nekoliko godina interes za POS stanovima bio dosta mali, no sada su se standardi promijenili što bi značilo da bi moglo biti više zainteresiranih.

Komentari

03.09.2019. 10:07h Zadnja izmjena: 03.09.2019. 10:26