''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku''

Crveni križ u Ivancu dijeli pakete siromašnima u središnjoj Hrvatskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.06.2017. 14:12

Zadnja izmjena: 20.06.2017. 14:27

Foto: Arhiva

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom ožujka s provedbom projekta ''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku'', a čije je razdoblje provedbe jedna godina (30.9.2016.-29.9.2017). Provedba projekta biti će realizirana u 3 podjele, a obuhvatit će područja grada Ivanca, grada Lepoglave, općine Donja Voća, općine Klenovnik, općine Maruševec te općine Bednja.

Cilj projekta je podjelom hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim našim

sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.Tijekom ožujka i svibnja ove godine realizirane su prve podjele u sklopu koje se podijelilo ukupno 1206 prehrambenih paketa za najsiromašnije sugrađane.Treća podjela slijedi sredinom srpnja, koja će uz pakete hrane čija će vrijednost iznositi 52.043,66 kn, sadržavati i pakete higijene ukupne vrijednosti 32.033,36 kn. Sveukupna

U provođenju projekta GDCK Ivanec od iznimne su pomoći gradovi i općine, od kojih pojedini od njih pakete distribuiraju na teren u suradnji sa svojim vatrogasnim društvima, a pojedini u suradnji sa svojim zaposlenicima.

GDCK Ivanec zahvaljuje na velikoj pomoći u distribuciji paketa hrane: gradu Ivancu i DVD-u Ivanec;DVD-u Bedenec, DVD-u Margečan, DVD-u Salinovec, DVD-u Radovan i DVD-u Gaćice; Gradu Lepoglavi i DVD-u Lepoglava, DVD-u Višnjica i DVD-u Kamenica ; Općini Maruševec i DVD-u Maruševec, Općini Donja Voća i njihovim zaposlenicima, Općini Bednja i njihovim zaposlenicima i Vatrogasnom društvu Bednja, Općini Klenovnik i DVD-u Klenovnik.

Komentari